Pelle fikk luft under vingene

Opdateret: juli 6

– Ja, man kan tjene en bra lønn som vikar i Norge. Men når Pelle tenker tilbake på sitt vikariat er det de mange nye opplevelsene och spennande situasjonene som har gitt mest. Direkte fra helikoptertransporten till kaffepausene."

Norge er avhengig av sine mange luftambulanser. En rask utrykning redder liv. Lege Pelle tenker tilbake på situasjoner der alt måtte gå fort.


Førsteinntrykket i Norge - Jeg ble mottatt over all forventning av mine nye kolleger, og jeg fikk en fin leilighet å bo i, sier han med et smil, om sin opplevelse i Møre og Romsdal, en region som ligger nesten så høyt at nordmennene selv kaller det Nord-Norge.

Spennende og uavhengig - Jeg har lært mye på veldig kort tid. To ganger måtte jeg tilkalle luftambulanse i samråd med det lokale sykehuset - med ansvar for pasientene til de var på plass i helikopteret, forklarer Pelle om sin midlertidige stilling i Nordvik. Men det er ikke bare Norges mange medisinske helikoptre som gjør det til en helt annen opplevelse å jobbe i nabolandet. For Pelle, som er utdannet i Sverige, har også opplevd et større byråkrati enn han har vært vant til.

Annerledes arbeidsflyt og høyere lønn - Det administrative arbeidet er veldig annerledes enn i Sverige, og man jobber generelt mer, sier Pelle. Heldigvis var han forberedt på det hjemmefra, og dette gjenspeiles også i den høyere grunnlønnen han fikk gjennom sin midlertidige stilling.

- Jeg tjente omtrent 150 000 norske kroner pr. måned for mandag-til-fredag-arbeid, forklarer Pelle uten å pakke det inn. Så var det tillegg for vakter og ekstravakter på respirasjonsklinikken.

- Men så gikk jeg også sjelden hjem kl. 16, innrømmer Pelle.

Godt forberedt hjemmefra - Jeg er veldig fornøyd med vikariatet, og den jobben Nordvik gjorde for å forberede meg på oppgaven, forklarer Pelle. Og så er det flott at de følger opp på hvordan du har det underveis.

- Alt i alt vil jeg gi oppholdet mitt en firer eller en femmer på en skala mellom 1 og 6, avslutter Pelle.


77 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle